Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

doTERRA

 

A 2008-ban alapított doTERRA arra a küldetésre épült, hogy tesztelt, a világon a legjobb minőségű  terápiás illóolajokat, és az ehhez kapcsolódó természetes wellness termékeket osszon meg a világgal. Miután meggyőződtek arról, milyen hihetetlen előnyök származhatnak e drága erőforrások felhasználásából, az egészségügyi és üzleti szakemberek egy csoportja ennek a küldetésnek a megvalósítására vállalkozott. Létrehoztak egy vállalatot, és elnevezték doTERRA-nak.

A név  latin eredetű, amelynek jelentése: „A Föld ajándéka”. 

 

Mik az illóolajok? 

Ezek a természetesen előforduló, illékony aromás vegyületek számtalan előnyt jelentenek testének és otthonának. Az illékonyság az anyag azon képességére utal, hogy gyorsan megváltoztathatja állapotát. Az illóolajokban található illékony aromás vegyületek kémiai összetételüknek  köszönhetően gyorsan eloszlanak a levegőben.

 

Az illóolaj felhasználása a történelem során

Az illóolaj-felhasználása nem újkeletű divat, inkább egy hosszú ideje fennálló hagyomány, mely évszázadokkal ezelőtt  kezdődött a világ civilizációiban. A növényi kivonatok és a növényi alapú termékek használata mélyen gyökerezik a múlt hagyományaiban. Az ősi civilizációk növényeket használtak például aromaterápiára, személyes gondoskodásra, egészségügyi gyakorlatokra, vallási szertartásokra, kozmetikai kezelésekre és ételkészítésre.

  • Egyiptom: Az egyiptomiak növényi termékeket használtak kozmetikai kezelésekben, ételkészítményekben, temetkezési szertartásokban és vallási szertartásokban. 
  • Görögország: Az ókori Görögországban olyan férfiak, mint Homérosz és Hippokratész, a korai egyiptomiak felfedezéseire építve kutatták a növények aromás felhasználását. 
  • Róma: Az ókori rómaiak gyakran használtak növényi kivonatokat masszázshoz, parfümökhöz és illatos fürdőkhöz. 
  • Irán: A középkorban az emberek Irán régiójában gyakran használtak és kereskedtek fűszerekkel vagy gyantákkal parfüméria és egészségmegőrzés céljából. 
  • India: Az ayurvédikus orvoslás, az Indiában honos, holisztikus gyógyító rendszer 5000 év alatt fejlődött ki, és magában foglalja aromás és növényi vegyületek használatát. 
  • Kína: A hagyományos kínai gyakorlatok évszázadok óta tartalmazzák a növényi anyagok használatát a wellness népszerűsítése érdekében. 
  • Franciaország: Rene Gattefosse francia kémikus nevéhez fűződik az első, aki az „aromaterápia” kifejezést érinti, mivel az illóolajokat alaposan tanulmányozta és kutatta a 19. században.

 

Hogyan készülnek az illóolajok?

Az illóolaj előállításának pontos folyamata attól függ, hogy milyen típusú növényből származik az olaj. Az alapgondolat azonban az, hogy a növények speciális desztillációs folyamaton mennek keresztül, speciális gépek segítségével, hogy elkülönítsék az illóolajat növényi részeitől. Az illóolaj a növény különböző részein rejtőzik, gyakran mikroszkopikus mennyiségben. A desztillációs folyamat során a gép elválasztja az illóolajat az eredeti növényi részétől. Az olaj tisztasága a földrajzi elhelyezkedéstől, a lepárlási módszerektől, az időjárástól és egyéb tényezőktől függően változhat. Ezen felül, függetlenül attól, hogy milyen jól választják ki, gondozzák és betakarítják a növényeket, az illóolaj minősége megőrződhet vagy megsemmisülhet a desztillációs folyamat során.  

 

Illóolajok az egészségügyi ellátásokhoz

Az ókorban az emberek illóolajokat és növényi részeket használtak egészségük és közérzetük javítására. Mivel az illóolajok felhasználhatók az alkalmi bőrirritációk csillapítására, az egészséges emésztés elősegítésére, a száj egészségének támogatására, a tiszta légutak érzetének megteremtésére, és még sok más miatt, régóta népszerű választás azok számára, akik meg akarják őrizni az egészségüket.

Az illóolajok különféle előnyöket kínálnak, és minden egyes ember a maga módján tapasztalhatja meg az illóolaj-felhasználást. Az illóolajok egészségügyi előnyei  azért váltak népszerűvé, mert lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy a tapasztalatokat sajátos igényeihez  igazítsa, nem pedig egy általános megoldást követve.

 

Az illóolajok érzelmi előnyei

Az egyedülálló kémiai szerkezetekkel rendelkező  illóolajok, különféle érzelmi előnyökkel jár a felhasználó számára. Egyes illóolajok nyugtató, tonizáló és földelő tulajdonságokkal bírnak, míg mások energizáló, felemelő, melegítő vagy megújító hatásúak. Amint testünk érzelmek és fizikai állapotok egész sorát éli át egyetlen nap alatt, az illóolajok segíthetnek a jólét kezelésében és fenntartásában. Az illatuk erőteljes, fiziológiai és érzelmi reakciókat eredményezhet.

 

A doTERRA életmód jelentése: egészség és wellness, életerő és állóképesség, valamint a legjobb önmaga.