Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

KOZMETIKUSOKNAK

A QMS kezdete

A Schulte szépségprogram indulása

"Harminc évvel ezelőtt az öregedés még nem volt a tudományos kutatások tárgya. Mindenki elfogadta magát az öregséget és az azzal járó tüneteket is. Ha egy hölgy tenni akart valamit a ráncai ellen, akkor a családi kiszerelésű, „mindenre jó krém”-et használta. Akinek foglalkozásából eredően feladata volt, hogy megőrizze fiatalos szépségét, annak egészen különleges módszereket is be kellett vetnie. A színésznő, Ava Gardner például rendszeresen jégkockákkal hűtött vízben fürösztötte arcát. Marlene Dietrichről azt mondják, hogy a haját csatok segítségével annyira hátrahúzta, hogy arcbőre feszesen simának tűnt. Ez a házi eljárás azonban gyakran fejfájást okozott neki. Az összes többi hölgy számára a kor üzenete nem volt mást, mint „Ne legyetek ennyire hiúak, viseljétek ráncaitokat higgadt beletörődéssel!” Ezek a gondolatok mai szemmel szinte embertelennek hangzanak. Nem véletlen, hogy végül megszületett az emberekben a vágy az attraktivitás és a fiatalos megjelenés iránti. 

A külső megjelenés szoros kapcsolatban áll a belső érzéseinkkel, azzal, miként érezzük magunkat. Erre reflektál a mottóm: „If you look good, you feel good”. „Ha jól nézel ki, akkor jól is érzed magad.” A legújabb orvosi kutatások szerint, nemcsak hogy jól érzed magad, de egészséged megőrzésére is jobb kilátásaid vannak. Ugyanis bőrünk öregedési állapota megmutatja, hogy a jövőben milyen panaszokkal és betegségekkel számolhatunk. A jövő pedig további lehetőségeket tartogat: kijelenthetjük, hogy a bőr állapotának diagnosztizálása sok mindenre rámutat.

Ezt az áttörést a saját bőrömön megtapasztalva magam is átéltem. Harminc évvel ezelőtt az orvosi pályafutásomat a Göttingeni Egyetemi Klinika száj- és arcsebészetén kezdtem. Pácienseim legtöbbször balesetek áldozatai voltak, akiknél az operációk célja a torzulások megszüntetése és a funkciózavarok elkerülése volt. Amikor a páciens a műtét után ismét jól tudott beszélni és enni, valamint visszanyerte normál kinézetét, mindenki elégedett volt. A bőr az operált csont fölött számomra akkoriban nem volt sokkal több, mint egy alakítható burok, aminek nem szenteltem különösebb figyelmet.

Egy nap azt a megbízást kaptam, hogy működjek közre a kollagén sebgyógyulásban betöltött szerepéről folyó kutatómunkában. Minél intenzívebben fürkésztem ezt a jelentéktelennek tűnő kis anyagot, – mely nem más, mint a bőr egyik fehérje-alkotórésze – annál mélyebbre és mélyebbre vezetett egy csodálatos univerzumba, amely azonnal elvarázsolt, és attól kezdve soha többé nem engedett el. Ez volt a bőr univerzuma.

Ön talán soha nem fog megpillantani egy valódi kollagén-molekulát, mégis érdemes tudnia, hogy e nélkül a bőrfehérje nélkül mindannyiunk élete veszélyben lenne. Kollagén nélkül ugyanis nem gyógyulnának be a sebek. Egy elvakart szúnyogcsípés, egy elővigyázatlan mozdulat zöldségpucolás közben, egy apró vágás borotválkozáskor – minden, még oly kicsi sebesülés is életveszélyes következményekkel járhatna. Szerencsére azonban bőrünk 60%-ban kollagénből áll. Ez gondoskodik arról, hogy a sérült bőr összeforrhasson, a seb begyógyulhasson. Megkérdeztem magamtól: ha gondoskodni tudnánk arról, hogy a páciens bőrében megfelelő mennyiségű kollagén legyen jelen, akkor ennek nyomán javulna a sebgyógyulás? Kisebb mértékű lenne a hegesedés? Elkezdtem célzottan kezelni a páciensek bőrét, méghozzá nem csak az operáció után, hanem már a beavatkozás előtt is. Az eredmények túltettek várakozásaimon.

Azonban nem elégedtem meg a kollagénnel egymagában. Többet akartam elérni, és láttam, hogy valóban lehetséges ennél több is. Így dolgoztam a vérkeringés javításán, a specifikus tápanyagokkal való ellátáson, a bőr anyagcsere és megújulási képességének serkentésén. A végeredmény egy bőrápoló rendszer lett, melynek hatásossága – anélkül, hogy túlozni akarnánk – minden eddig ismert módszert elhomályosított: 

  • a megviselt szövetek erőre kaptak

  • a fakó arcszín ragyogni kezdett

  • a durva, egyenetlen bőrkép finomodott

  • a mély ráncok enyhültek

  • a finom ráncocskák kisimultak, vagy akár teljesen eltűntek

  • az ernyedt kontúrok feszesebbé váltak

  • összességében a bőr feltűnően megfiatalodott, állapota megdöbbentő változást mutatott.

Gyorsan híre ment mindennek. Egyre több páciens jött hozzám, mint „ráncdoktor”-hoz, és nem, mint baleseti sebészhez. Valamiféle önértelmezési zavarba kerültem, nem tudtam, ki is vagyok valójában. Rám tört az elvágyódás. Hirtelen elhatározásból összeszedtem a holmimat, felpattantam a motoromra, és meg sem álltam a Spanyolország déli partján fekvő napos Marbelláig, ahol szépségsebészeti praxisba kezdtem. Szikét egyre ritkábban vettem elő, mert minden tervezett beavatkozás előtt a bőrt a kifejlesztett módszerem szerint előkezeltem, aminek meglett az eredménye: „Doktor úr, annyira elégedett vagyok! A bőröm évekkel fiatalabbnak tűnik, és így is érzem magam. Az operációra már egyáltalán nincs szükség.” – lelkesedtek a pacienseim, és sok esetben egyáltalán nem, vagy csak a tervezettnél lényegesen kisebb arcfiatalító műtétre volt szükség.

Habár eredetileg a sebész-szakmából jöttem, egyre inkább felismertem a „szike nélküli” fiatalítás előnyeit. A bőr a legfontosabb kifejező- és érzékszervünk, és meggyőződésem, hogy a személyes kifejezőkészségünk és kisugárzásunk csorbulhat, ha a kelleténél jobban átoperáltatjuk arcunkat. A Schulte-program valódi alternatívát kínál, még akkor is, ha egyszerűen csak a műtét késleltetését szolgálja. Az orvostudomány folyamatosan fejlődik, és ki tudja, talán néhány éven belül új, kíméletes eljárásokat fedeznek fel, amikre ma még senki sem gondol.

Hamarosan nemcsak a Marbella környéki gazdagok és szépek számítottak a pácienseim közé, hanem a világ minden részéről származó szépülni vágyó hölgyek és urak. A média felfigyelt erre, a televízió beszámolt minderről, megkaptam az első kitüntetéseket a kongresszusokon és a szakmai rendezvényeken. Egyedül már nem tudtam megfelelni a keresletnek, partnert kellett keresnem, és a szebbik nem képviseletében meg is találtam! Nem másban, mint a bőr legjobb társában, az attraktivitás és a szépség leghűségesebb szolgálójában, a kozmetika legnagyobb tudású specialistájában, bőrünk minden kis problémájának szeretetteljes vigaszában és a természetes fiatalítás legmagasabb papnőjében, a kozmetikusban. Nem telt sok időbe, és Németország kozmetikai intézeteinek százai dolgoztak a módszeremmel. Ez a kilencvenes évek elején történt. Azóta világszerte előadásokon, szemináriumokon és iskolákban adhattam tovább a sikeres bőrfiatalítás tudományát. A szikét a szögre akasztottam, hogy kizárólag a kutatásnak és fejlesztéseknek szentelhessem magamat.

A Schulte-program az orvosi praxisomból indult, a páciensekkel való közös munka eredményeként. Egy olyan bőrápolási rendszerről van szó, mely ugyan az orvostudomány határterületéről származik, mégis, bárki számára – a hétköznapi rutin részeként – könnyedén megvalósítható. Amit nagyon fontosnak érzek, hogy ebben az esetben nem marketing stratégák ültek le és dugták össze a fejüket, hogy mi jót tehetnek a fogyasztókért. A Schulte-program konkrét problémákra kínál megoldást, melyekkel pácienseim, kozmetikusok, és szépülni vágyó hölgyek, urak fordultak hozzám."

Dr. med Erich Schulte, a QMS atyja és feltalálója

HA SZERETNÉD KIPRÓBÁLNI A QMS KEZELÉST VAGY A TERMÉKEKET, A SZAKMAI REGISZTRÁCIÓT ITT TALÁLOD.


A QMS MEDICOSMETICS TITKA SZAKEMBERKÉNT TESZTELVE

Szerencsés voltam, hogy személyesen jelen lehettem tavaly ősszel Dr. Schulte professzor előadásán. Ezt követően egyszerűen nem tudtam ellenállni a kísértésnek, hogy kipróbáljam a készítményeit. Dr. Schulte professzor 120 nap kitartást és következetességet kért. 44 évesen ez a legkevesebb, így belevágtam a szépségprogramba, és napról-napra, hónapról-hónapra figyeltem a változást.

A folytatáshoz kattints IDE


Ezt gondolják, akik már kipróbálták a QMS-t:


4 hetes intenzív átalakító program:


Legnagyobb QMS referenciaszalonunk és tréning központunk, a Spatrend Beauty szalon:


QMS Anti-aging Konferencia 2019. 

QMS Anti-aging Konferencia 2018. 

QMS Anti-aging Konferencia 2017. 

QMS Anti-aging Konferencia 2016. 

REGISZTRÁLJ KOZMETIKUSKÉNT ÉS LÉPJ BE TE IS A QMS VILÁGÁBA!